Gemoterapice recomandate in rinofaringite

10700_10205907413663170_2050537729725306752_n

 

Adultii si copiii prezinta in ultimul timp tendinta de a face frecvente episoade respiratorii in anotimpul rece. Majoritatea simptomelor sunt tip obstructie nazala, cu secretii sau fara secretii, insotita de afectiuni la nivelul faringelui sau traheei, cu durere la deglutitie, tuse, raguseala si eliminari de secretii. Perioada poate dura 10-14 zile, poate trece aparent pentru cateva saptamani si reapare, cu aceleasi simptome sau eventual cu altele noi.

Apararea imunitara a mucoasei respiratorii nu reuseste sa dea la o parte efectul negativ al atacului viral. Si persista cu producerea de secretii si/sau uscaciune locala, care favorizeaza noi atacuri virale.

Pentru imunitatea locale a mucoaselor respiratorii, atat pentru copiii cat si pentru adulti propunem urmatoarea schema de produse gemoterapice:

Extract de muguri de Mesteacan argintiu, Betula verrucosa MG=D1, 2 ml in apa, dimineata

Extract de mladite de Maces, Rosa canina MG=D1, 2 ml in apa, la pranz si

Extract de muguri de Brad, Abies pectinata MG=D1, 2 ml in apa, seara, 2-3 luni.

Extractul din muguri de Mesteacan argintiu, Betula verrucosa MG=D1 este principalul drenor al mucoaselor respiratorii, intareste sistemul imunitar si ajuta la refacerea integritatii mucoaselor respiratorii . Se diminueaza secretiile in exces si se corecteaza uscaciunea indusa de frecventele infectii respiratorii sau de tratamentele cu antibiotice. Este un tratament cu actiune de reechilibrare a mineralelor la nivelul intregului organism, asa ca toate reactiile chimice din organism devin mult mai eficiente. Actioneaza si pe diminuarea volumului ganglionilor limfatici, ducand la disparitia adenopatiilor.

Extractul din mladite de Maces, Rosa canina MG=D1 este un tratament optim pentru copiii care prezinta intarzieri de crestere, legate de inflamatii recidivante, precum amigdalite, rinite, otite si traheobronsite cronice. Macesul are o actiune vitaminizanta, anti-inflamatorie importanta, fiind alaturi de Extractul din muguri de Mesteacan argintiu, un mare reechilibrant al mineralelor din organism.

Extractul din muguri de Brad, Abies pectinata MG=D1, are o actiune remineralizanta importanta, in combinatie cu cele doua mai sus amintite. Acest gemoterapic favorizeaza fixarea calciului in oase, stimuleaza producerea de celule rosii si cresterea in inaltime. Este foarte util in toate procesele cronice, pentru ca reechilibrarea minerala si ajuta organismul sa depaseasca blocajele in calea vindecarii.

Dr Sorina Soescu

Vezi articolul despre problemele respiratorii AICI si despre importanta Coacazului Negru AICI

 

cos

 

 


Comments are disabled for this post