Povesti terapeutice pentru copii

cartile-lui-amos-urania-cremene

 

Povestea Naturii este si povestea noastra, a parintilor care isi doresc ca micutii lor sa se bucure de un echilibru sufletesc si armonie pe toate dimensiunile vietii – corp, minte, emotii.

Povestile de calitate dau farmec copilariei intr-un mod unic si sunt extrem de importante pentru copii, ii ajuta sa isi dezvolte pasiunea pentru citit inca de mici.Povestile transmit valori si lectii de viata si poarta copiii pe aripi de vis intr-o lume a magiei!

Printul Cal Alb si printesa Floare de Colt este o carte care ii ajuta pe copii sa se simta uniti prin iubire chiar daca nu este alaturi de parinti. Planeta florilor se apropie de planeta calutilor. Printul Cal Alb se indragosteste de Printesa Floare de Colt, dar planetele se despart, din nou.

Pentru ca sufletele lor se unisera in iubire, ei se simt mereu impreuna. Acest mesaj a ajuta in toate despartirile , fie ca e vorba despre ramasul peste noapte la bunici, fie ca este vorba despre mersul la gradinita.

Povestea Cortului Mare si Negru-o poveste din care copiii afla cat de important este sa ai incredere in ce-ti spune mama, ce inseamna ca “aparentele inseala” si afla despre omul curajos ca nu este acela care nu are frica, ci cel care isi vede propria frica, o accepta si o depaseste. O plaja aglomerata si plina de corturi colorate … mai putin unul. Povestea este despre un baietel pe nume Zahir, care descopera, in propria aventura, ce inseamna aparentele, increderea in mama lui si curajul.

Povestea Nucului si Ciclurilor Anotimpurilor-este o poveste despre comoara ascunsa din fiecare copil. O casa daramata devine un minunat loc de joaca pentru copiii din cartier, care cauta o comoara ascunsa, undeva, in gradina in care Nucul isi duce veacul.

Pomul din curte se transforma usor, din anotimp din anotimp, in timp ce o noua casa se ridica din daramaturi. Povestea arata puterea transformatoare a hotararii unei femei care alege sa salveze nucul de la taiere, chiar cu pretul construirii unei case mai mici. Iar Nucul isi exprima, asa cum stie el, recunostinta pentru mama si fiul ei.Copiii invata din aceasta poveste ca orice sfarsit are un alt inceput, ca fiecare maidan poate fi transformat intr-un spatiu numit ‘acasa’.

Vezi AICI si articolele despre IMUNITATE

cartile-lui-amos-set

cos

 


Comments are disabled for this post